ERGENLİĞE GEÇİTE DUYGULARLA İLETİŞİM BEERİLERİ – Bonnie Thomas

Sanat, El Becerileri ve Günlük Tutma Yoluyla Kimliği Keşfetmek
Ergenlik döneminde zihinde dönüp dolaşan endişelere ek olarak bir de şaşkınlık ve korkuyla karışık bir soru belirir: “Bana ne oluyor?” Yaşamın ilk 3 yılından sonra en hızlı beyin gelişiminin olduğu bu dönemde kimlik ve benlik ile ilgili sorular, ilişkiler, gelecek vb birçok konuda o zamana kadar olmayan daha derin düşünceler ve içsel çatışmalar ortaya çıkmaya başlar.
Bu kitap genç insanlara kendi potansiyellerini, kimliklerini fark ederken eğlenebileceklerini, yaşamlarındaki bu dönemde keşiflerinin ne kadar eşsiz olduğunu görme fırsatı sunuyor. Uyarlanabilir ve minimum donanımla uygulanabilecek etkinliklerle iletişim biçimi olarak sanatı nasıl kullanacaklarını gösteriyor, yaşamlarını kurgularken bir sanat eserini ortaya koyar gibi keyifle ve özgün seçimler yapmalarının mümkün olduğunu gösteriyor.

🌿 Tam da “Ben kimim?” sorusu varken zihinde; beden de değişmeye başlar, hormonlardaki değişim duyguları etkiler. Derken her alanda bir denge değişimi olur. Bu dengesizliğe üstlenilen sorumluluklar ve gelecek için verilmesi gereken kararlar da eklenince genç insan kendini yalnız ve yanlış anlaşılmış hissedebilir.
Kitap, genç insanlarla çalışan profesyonellerin etkinlikleri süreç planlarına nasıl ekleyeceklerini açıklayan bir bölüm de içeriyor. Bu yönüyle kitabın yalnızca gençler için değil; genç insanlarla çalışan profesyoneller, ruh sağlığı uzmanları, sosyal hizmet uzmanları, terapistler ve rehberlerin için de çok yararlı bir kaynak olduğunu söylemek kaçınılmaz oluyor.